[ Branko.R @ 06.11.2014. 09:41 ] @
Ovih dana se da videti da država najvljuje da će krenuti u proveru imovinskog stanja estradnih zvezda, da ne kažem umetnika?
Ok, šta su do sada čekali ne samo za njih nego za sve koji su za kratko vreme postali vidno bogati a porez....?
Uvek se setim primera sa mojim drugom Simom-Simosom, nekadašnjim studentom iz Grčke na BU, koji je krenuo u privatni posao i koji me je pozvao u goste kod njega u Atinu.
Stigavši na aerodrom, iznenadio me je sa kršem koji vozi? Na pitanje zašto krš, odgovor je bio jednostavan. Vozim auto adekvatan prihodima koje sam prijavio!
E, kod nas to ne važi?! Mnogi bi iz same strukture vlasti morali da objasne poreklo svoje imovine a koliki porez su plaćali.
Kola će se slomiti na par dilbera a ostali po starom.
Zašto ne zaplene imovinu, recimo, Bogićeviću, ako su tačni navodi o ne plaćanju poreza državi, a takvih je mnogo kao Bogićević?!
[ Java Beograd @ 06.11.2014. 11:10 ] @
^ Ma sve je farsa za glup narod (kakav je u Srbiji). Narodu je potrebna predstava, kao onomad kad je Usnati "udario na tajkune". Wow ! Bilo je toga, bez preterivanja, oko 50% svakog Dnevnika RTS 1 u 19:30 nekoliko meseci bez prestanka. Glup narod poverovao. A šta je bilo ? Pojeo vuk magarca.

Što se estradnih zvezdi tiče, to je toliko smešno, da je prosto neverovatno ! Koliko mi to "zvezdi" imamo ? 99% onih koji pune tabloide, zapravo:

1. Imaju prihode od tezgarenja po kafanama u Zapadanoj Evropi (što se ne može oporezivati)
2. Imaju prihiode od kafane u Bgd ili na Ibarskoj magistrali. (što je već, uglavnom oporezovano)

S tim da se, opet, 99% posto "estradnih zvezdi" (šta god to značilo) predstavlja publici bogatijim nego što zapravo jeste. Oni zaista imućni (Popović, Brena i još svega nekolicina) je dovoljno pametna da za svoje poslovanje angažuje profesionalne knjigovođe, i da uvek budu čisti pred državom. Mogu samo da im pljunu pod prozor.

Bolje bi bilo da krenu u proveru imovinskog stanja popova SPC, tu će biti realnog prihoda za državu. Ili da recimo, jednom za svagda stvarno nateraju Kineze u 70-tom bloku da plaćaju PDV.
[ Braksi @ 06.11.2014. 11:35 ] @
Naravno kad tvoji budu na vlasti sve ce biti tiptop.
[ Java Beograd @ 06.11.2014. 12:15 ] @
Ne kapiram, ovi su onda tvoji ?!
Šta jel se osećaš lično uvređenim ? Izvini brate, nisam 'teo.

:)


Edit:[Ovu poruku je menjao Java Beograd dana 06.11.2014. u 13:27 GMT+1]
[ Braksi @ 06.11.2014. 12:32 ] @
Nesto se nesecam da si ovako protestovao za vreme zutaca ?!

Mislim, u redu je da budes za koga hoces ali je malo ljigavo naprasno postati kriticar vlasti (kao svugde je srajne pa mu dodje IN biti protiv svake vlasti), a svo vreme cutati (toboze te ne zanima) politika kad je na vlasti opcija koja ti je po volji. Inace te politika uopce ne zanima. How yes no.
[ Java Beograd @ 06.11.2014. 12:45 ] @
Slabo tebe služi pamćenje, to je očigledno. Opšte poznata "Kolektivna radikalna amnezija". Problem je jedino što na netu postoje i pisani tragovi, i fotke, a evo i video zapisi ko je kad šta i kako pričao. Pazi, ovaj video zapis je sa zvaničnog naprednjačkog YT kanala, nisam ja to negde bunario. Pogledaj malo i ti, oraspoložićeš se, smejurija živa, čim se zađe u klipove starije od godinu dana.


Vidiš ti kako se to desi, sve je zakone uspeo da promeni, samo onaj koji njegovoj partiji donosi 100% veće prihode - e baš to nekako nije mogao da promeni, a evo već tri godine na vlasti. Ko je kriv ? Bivša vlast i tajkuni. E 'teo je, nije da nije 'teo.
[ fanfon @ 06.11.2014. 12:47 ] @
Od 1998. godine Poreska Uprava imala je skoro 10 reprograma dugova. Otpisi su bili 2007. i 2012. Tapsanje po ramenu ovaca koje placaju redovno.
[ Braksi @ 06.11.2014. 14:05 ] @
Citat:
Java Beograd:
Slabo tebe služi pamćenje, to je očigledno. Opšte poznata "Kolektivna radikalna amnezija". :) Problem je jedino što na netu postoje i pisani tragovi, i fotke, a evo i video zapisi ko je kad šta i kako pričao. Pazi, ovaj video zapis je sa zvaničnog naprednjačkog YT kanala, nisam ja to negde bunario. Pogledaj malo i ti, oraspoložićeš se, smejurija živa, čim se zađe u klipove starije od godinu dana. :)


Vidiš ti kako se to desi, sve je zakone uspeo da promeni, samo onaj koji njegovoj partiji donosi 100% veće prihode - e baš to nekako nije mogao da promeni, a evo već tri godine na vlasti. Ko je kriv ? Bivša vlast i tajkuni. :) E 'teo je, nije da nije 'teo.


Nema problema, samo nadji gde si kritikovao zute i tvog ridjana. Daj link.
[ Aleksandar Đokić @ 06.11.2014. 14:26 ] @
Vec?
[ RoRa @ 06.11.2014. 16:46 ] @
Koliko je meni poznato poreznike ne zanima mnogo kako je zarađen novac i/ili imovina. Međutim, zanima ih situacija kada građanin ima znatnu imovinu a nema PRIJAVLJENE prihode. Svi legalni prihodi moraju biti prijavljeni. A zbog postojanja nelegalnih (prljavih) prihoda stvoren je postupak pranja novca sa ciljem da se izbegne situacija da postoji imovina a ne postoje legalni prihodi.
Ovde zaista nema mesta bljutavom partijskom prepucavanju. Uostalom, između Sande Afrike i Bogićevića ima jedna važna razlika: Sanda zapošljava sebe a Bogićević ima hiljade zaposlenih.