[ dejan_su @ 24.03.2006. 15:02 ] @
Planiram ovih dana da instaliram qnx operativni sistem (zbog skole) i treba mi apache za njega. Da li moze da se stavi isti apache koji ide na linux i da li je instalacija ista kao na linuxu?
[ [email protected] @ 27.03.2006. 01:10 ] @
Pa ne razumijem bas...Apache je isti i na Linuxu, i na UNIXima, i na Windowsima.

Instaliras ga na isti nacin kao i na Linuxu - ili kompajliranjem sourcea, ili iz prekompajliranog paketa (ono rpm, deb i slicno). Ili mozes skinut source sa Apache-ovog sajta, pa configure&&make&&make install, ili ga mozes direktno iz prekompajliranog paketa. Toplo ti preporucavam ovu zadnju opciju. Paket mozes nac na "QNX 3rd party software" CD-u, kojeg mozes skinut sa :

http://download.qnx.com/download/qnxpub100.iso za QNX 6.2.0
http://download.qnx.com/d_manager/d_qnxpub.php za QNX 6.2.1

Kad izprzis ISO koji ti odgovara na CD, nadji .qpr paket (QNX Package Repository) od Apache-a sa File Managerom u Photon GUI-u. Copy njegovu punu putanju u clipboard, pa otvori installer iz Software meni-a u Launch-u. Pa pejstaj tamo. I to bi bilo to.
[ dejan_su @ 03.04.2006. 14:04 ] @
na drugom linku dobijem sledecu gresku:

Code:
Warning: mysql_connect(): Access denied for user: '[email protected]' (Using password: YES) in /www/www/legacydownload/d_manager/d_qnxpub.php on line 34
Cannot connect to Database


Zasto??
[ [email protected] @ 04.04.2006. 02:41 ] @
Nemam pojma. Otidji na www.openqnx.com, to je community korisnika QNX-a i nekih ljudi koji pokusavaju portat sta vise POSIX kompatibilnog softvera na QNX. Registriraj se (besplatno), pa se tamo informiraj gdje mozes skinut taj 3rd party CD. Prekasno je sad, pa me mrzi da kopam tamo. Snac ces se.