[ dekys @ 24.02.2015. 21:33 ] @
Društvo,
Ohrabrila me je poruka od pre nekoliko dana i dala nadu do ovaj forum još uvek može biti od koristi, a ne samo onima koji rešavaju zadatke za maturski.

Dakle, imam potrebu da registrujem kada se u ListViewu izlistaju svi do poslednjeg Itema kako bi nastavio da dalje potražujem podatke iz baze i objavljujem ih.
Pokušavam da racionalno koristim resurse, koristim Firemonkey i app je za Android. Što će reći "ne rešenja za Win".

TNX D
[ savkic @ 24.02.2015. 23:22 ] @
A kako puniš listview, ručno (sa Add) ili preko LiveBindingsa? Ako je ručno, označi nekako poslednje dodatu stavku.
[ dekys @ 25.02.2015. 18:28 ] @
Uh majku mu nisam bio jasan.
Dakle napunim ja to "RUČNO" ali kad skrolujem ne mogu da detektujem da sam stigao do poslodnjeg pa da punim dalje.
[ captPicard @ 25.02.2015. 18:40 ] @
Bio si jasan ali nisi skužio šta kolega savkic želi reči. Pretpostavljam da pošto imaš puno podataka, uzimaš samo dio u listu, pa kada se dođe do zadnjeg reda onda želiš napuniti sa slijedećim skupom podataka. Trebalo bi da na neki način staviš oznaku na zadnji redak, i kada dođeš do retka koji ima tu oznaku, onda učitaš slijedeći skup podataka.
[ dekys @ 26.02.2015. 18:18 ] @
Upravo je to pitanje, kao prepoznati da je poslednji prikazan. Nije problem u Windowsu ali je problem na Androidu kada ode do kraja ja to nikako ne mogu registrovati. Dakle znam šta treba ačli ne i kako!
[ savkic @ 26.02.2015. 18:54 ] @
Dve ideje:
a) Poslednjoj dodatoj kontroli dodeli neki custom OnPaint ili onPainting event (vidi koji je bolji) i cim se pozovu znaci da je poslednja kontrola prikazana tj. da je user dosao do kraja i tada prikazi novi set podataka.
b) Napravi skrollbar (ili dodji do onoga koji koristi listview) koji ce raditi skrolovanje i pokusaj da nadjes neki onScroll event ili bilo sta sto ce se okinuti prilikom skrolovanja, kada pozicija dodje do maksimalne vrednosti (ili blizu nje) okini ucitavanje novih podataka.