[ Dexic @ 13.12.2013. 10:28 ] @
http://www.blic.rs/Vesti/Ekono...-smanjen-na-257-milijardi-evra

Barem je ovog puta otvoreno priznato:
Citat:
Smanjenje spoljnog duga zabeleženo je uprkos neto spoljnom zaduženju zemlje od 59,1 milion evra, pre svega zbog jačanja evra u odnosu na ostale valute zastupljene u strukturi duga.


Nema veze sto smo se mi vise zaduzili, bitno da mozemo naci valutu u kojoj vest moze da izgleda dobro :D (kao sto je jednom prilikom, u obratnom slucaju, sve pisalo u dolarima da je pao dug :D)
[ anon142305 @ 13.12.2013. 10:41 ] @
Uvek me je nerviralo sto se sa razlicitim matematickim/racunovodstvenim mahinacijama,
ekonomski pokazatelji mogu nastelovati onako kako odgovara onom ko ih prezentuje.
[ nezic @ 09.04.2014. 18:02 ] @
4. meseca kasnije:
Srbija okrece novi list, sve su nade polozene u jednog coveka Ujedinitelja. Dinar je dosao do kraja putica gde se razdvaja levo ili desno. Levo polako pocinje da ponire, sve stedise u dinarima gube vrednost. Nastaje opsta depresija, svi panicno sasavaju sta mogu. Banke zabranjuju dinar kao valutu i Srbija prelazi na Evro. Super...Pogresno, propadanjem dinara propadaju dve najvece srpske banke.
Desno se pokusava smanjiti rashodi ali svi prihodi od usteda odlazi Engleskim poveriocima cime ove reforme dobijaju snaznu podrsku zapada. Dinar polako jaca ali dize se socijalni bunt sto usporava mere vlade da sprovede reforme. Otvaraju se nove fabrike pretezno iz DE i IT. Nakon 25. god. reforme su urodile plodom i Srbija je u rangu sa HR cime zahteva da bude primljena u EU. :)